Besøksregistrering og smittesporing

For å begrense smittespredning, er alle serveringssteder (kaféer, restauranter, kantiner, barer, etc.) i Oslo pålagt å registrere kontaktinformasjonen til sine gjester. En rekke andre bedrifter som også har mange gjester (for eksempel kontorer og butikker), samt serveringssteder utenfor Oslo kommune, har valgt å innføre frivillig registrering av gjester som en del av den nasjonale dugnaden. Dette er for å lette arbeidet med smittesporing om det viser seg at noen av gjestene får påvist covid-19 etter besøket. Påbudet gjelder serveringssteder der gjestene sitter ned for å spise eller drikke. Informasjonen kan kun utleveres til smittevernteamet i den kommunen eller bydelen hvor virksomheten har tilhold. Det er kommunen som skal drive smitteoppsporing, ikke virksomheten. Det er tilstrekkelig at en person fra hver gruppe registrerer sin informasjon. Les mer om besøksregistrering hos Helsedirektoratet. Aorder og Amendo Group AS følger Datatilsynets retningslinjer for innsamling og oppbevaring av personopplysninger, noe som betyr at:

  • Aorder som virksomhet har hjemmel i forskrift (utføre en oppgave i allmenhetens interesse) til å innhente denne informasjonen
  • Registrering av kontaktinformasjon er frivillig
  • Vi registrerer kun nødvendig informasjon (navn, telefonnummer og tidspunkt for besøk)
  • Vi sletter informasjonen etter 10 dager
  • Informasjonen er trygt lagret hos Aorder
  • Informasjonen skal ikke brukes til andre formål enn smittesporing

Aorder passer for alle som ønsker besøksregistrering, for eksempel: serveringssteder – butikker – kontorer – idrettslag – gallerier/museer.

Vi hjelper kundene våre med besøksregistrering

Vi tar de ansatte og gjestenes sikkerhet på alvor, så vi ønsker disse tiltakene velkommen.

Paul Vacadaglig leder hos O’Leary’s Hamar

Vi har innført bestilling og betaling via qr-koder på bordene. Når man registrerer seg, legger man inn mobiltelefonnummeret. I dag jobber kassaleverandøren med å finne ut hvilke telefonnummer som ble brukt til å betale i puben den aktuelle fredagen. Alle disse gjestene vil få en melding i løpet av dagen.

Martin Martinseneier hos Martins Pub Lillestrøm

Slik fungerer det:

Skann QR-koden med mobilkameraet ditt.

Registrer ditt navn og telefonnummer.

Om en gjest som besøkte serveringsstedet i samme tidsrom som deg får påvist covid-19, blir du varslet på SMS.

Så lenge ingen blir smittet eller syke, slettes din kontaktinformasjon etter 10-21 dager.

Vil du vite mer? Legg igjen din informasjon, så tar vi kontakt med deg så fort som mulig.